tirsdag 11. desember 2007

Mandalakurs

Slik ble min mandala av frihet seendes ut. Det var 5 andre damer fra 18 til 54 år på kurset. En hyggelig liten gruppe. Kunstmaler Torun Katarina Linge holdt kurset som var hos Aruna . På deres hjemmeside finner du mer info om Sareptas Krukke som maleskolen heter, og andre tilbud. De som kjenner meg vet at jeg tidligere drev med meditasjon og selvutvikling. Derfor er jeg opptatt av intuitiv maling som en del av prosessen ved et maleri.

4 kommentarer:

merete sa...

så fin den bl,- håper kurset var skikkelig bra!

T.. sa...

En vakker helhet med symbolistiske tegn og en fargesetting som prikken over den berømte "i".

Mandala, har ikke det noe med buddhisme å gjøre?

Fornemmelse i farger og uttrykk er interesant og spennende. Jeg har og drevet noe i den retningen med ord i en annen fase av meg selv, en indre del av meg og da uttykt via en konstruert setting men med mine ord og tanker som hoveperson i en annen blogg.

Opplevelser med den "andre meg" har vært en blandet sak, de fleste tolker personen som en "ekte vare" og da kommer konflikter med forståelsen/troverdigheten alt etter deres eget ståsted. Men, noen ytterst få forstår hva hele settingen egentlig går ut på uten at jeg trenger å fortelle selv.

Mange mennesker er for firkantet opptatt med "sannheter" vedr. andre mennesker, liksom enten er man en "dokumenterbar sannhet", eller så er man "fake". De mangler forståelse for den indre dimensjonen i oss og godtar kun det som kan "fysisk bevises", sagt på enkel måte. På samme tid aksepterer de samme menneskene "oppdikta/omskrevet" verdener i boks form uten å stille samme spørsmål om de "evige sannheter", selv om bøkene og er skrevet av mennesker.

Dog har jeg merket meg at de yngre generasjoner er de som utpreger seg mest med dette sann/fake vedr andre mennesker. Må være noe mangelfullt med den fortståelsen disse har av menneskeheten? Dvs at kun "kjente" personer kan aksepteres med å ha en annen del av seg som kan krystaliseres uten å stille spørsmål ved sann/fake.

T..

Livs lerreter og annet sa...

Takk til Merete. Ja kurset var utrolig bra. Hun arrangerer før påske også.

t.. : Jeg skal skrive litt om Mandalaer i et innlegg, for det kommer garantert flere.

Fra en som har medfødt evne til å skille mellom ekte og ikke ekte i menneskelige relasjoner kommer følgende forklaring. Men det hender jeg tar feil også. :-) Når det gjelder unge mennesker og deres omgang med sannheten. De er så opptatt av sin egen virkelighetsforklaring at det ikke faller de inn at det de selv tror om det de ser, hører eller leser er usant. Mine naboer hører tastaturet fra min leilighet ute i oppgangen. Nå er hun i gang igjen, sier den ene til den andre. I gang igjen, tenker jeg, med hva? Jeg har 2 alvorlige forsøk på å hacke seg inn på datamaskinen i ukene etter. Noe jeg faktisk ikke har opplevd med brannmuren jeg omgir meg med i 1,5 år.
Det har ikke forårsaket noen alvorlig økning i bloggvisninger, så jeg tror ikke de har lykkes i å finne ut hva jeg er i gang med. Så fantasien lever vel i beste velgående i lokalmiljøets fantasi.
Jeg tenker om naboen at de er liksom moralens voktere. Hva de selv gjør/har gjort mot meg som faktisk er straffbart, faller ikke inn under denne moral. Det er visst OK.

T.. sa...

Hm.. det var en ny teori for meg som var interessant. I første omgang kan den se ut til å ha substans, jeg må drøvtygge litt på den, hehe.

Hacking er en typisk "sport" for unge, jeg har stadig endel selv som prøver, men i følge loggen blir de enkelt avvist. Jeg er dobbeltsikret der, både via brannmuren i routeren og den i norton. Det er umulig å ha bredbånd uten brannmur.
Moralbegrepet hos unge har jeg inntrykk av at mange ganger kun gjelder mot dem selv, et paradoks.

T..